2019. december 3., kedd

Étkezés




Küzdelem a kisebb adagokért
Akkor egy kicsit az étkezésről. Hétköznap biztosítva van a meleg ebét egy Decean nevű étteremben, ami még 10 percre sincs az irodától. Büfé felépítésű, azt kérsz, amit csak szeretnél. A desszertet és az italokat viszont magadnak kell állni. Az ételek finomak, azonban komoly küzdelem volt megtalálni a megoldást az adagokra. A kérek egy kicsit azt jelentette, hogy a nagy tálat megpakolták teljesen. A félig kérem a levesestányérom, az pedig, hogy tele kaptam (de legalább nem a peremig).

Megoldás
Gondolkodtam rajta, hogyan lehetne ezt korlátozni. És meglett! Most már salátástálba kérem szigorúan félig csak a levessel, és sütistálra a másodikat. Így fizikailag nem tudják túl pakolni a tányérom :D Így nem úgy jövök el az étteremből, hogy kipukkadok. Mert ételt meghagyni udvariatlanság. 

Reggeli, vacsora és hétvége
Van egy bevásárlólista, amire felírjuk, hogy mit kérünk és bevásárolnak nekünk. Luxustermékeket nem, de a kaviárt úgysem szeretem. A közös hűtőben pedig mindig van valami harapnivaló, a mélyhűtőben és a kamrában sokféle hozzávaló. Az elektronika is biztosított, vízforraló, pirítóssütő, kávéfőző (bár egy kotyogós kávéfőzőt kértem karácsonyra otthon), sütő, turmix van. Szóval jól elvagyok látva étellel. Már csak az egyensúlynak kell beállnia, de hatalmas lépés volt az ebéd kérdés megoldása 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése